Home Mission Dove siamo News
Chi siamo
Prodotti
Realizzazioni
Certificazioni
Contatti
Edgecliff Medical Centre by Enter Architects

‘The healing potential of space was studied very closely through color, indirect light and dynamic geometries,’ says design director Patrick Keane of the 150-sq-m centre. ‘Design sensitivity was imperative when considering the function of the space and very much influenced the final form.’ Guests enter into a central reception, where curved edges define the main desk, lights and ceiling protrusions. The building then opens to three radiating treatment rooms, play spaces and offices. ‘The way in which the geometry circulates and unfolds not only promotes an atmosphere of calm, rest and relaxation but in severe circumstances, also prevents children from harming themselves on corners,’ Keane says. ‘Where this space is concerned, right angles are most definitely the wrong angles.’

Photos courtesy Brett Boardman.